kryté schodiště

Od silnice svahem ke hřbitovu vede krytá chodba se schodištěm. Na kamenné podezdívce spočívá dřevěná tesařská konstrukce zevně opláštěná prkny na sraz, s volným podhledem do hambalkového krovu. Konstrukce sloupků stěn je pomocí vzpěr a šikmého zavětrování provázána s vaznými trámy krovu. Schodiště novodobé, neprofilované, patrně betonové. Střecha sedlová, nad vstupem od silnice, který je obloukově zarámován je střecha zvalbena. Krytina šindel, překrytý novodobě plechovými šablonami. V horní části schodiště v zaslepeném čele pod polovalbovým štítkem provedena nika tvaru konchy s širokým půlkruhovým záklenkem, v níž je osazeno sousoší Olivetské hory. Východ na hřbitov je proto orientován do boční stěny, jde o pravoúhlý otvor bez dveří, s rovným dřevěným překladem.