kříž

Kříž vysoký cca 4, 9 m je osazený na hranolovém hladkém soklu, který je ukončený ústupkem a převodkou. Zadní strana soklu nese vročení 1792. Nese nahoru se zužující konkávně probraný podstavec s nápisovou plochou, rámovanou prostou rýhou, s textem „ VENITE/AGRAVATI ET QVI CON:/FIDENTER LABORATIS/ET EGO EX PATERNO/FAVORE REFICIAMVOS“. Podstavec je ukončen segmentovou římsou, která vprostřed ve výšce cca 1, 5 m vrcholí párem dolů stočených volut. Na římse stojí nízký soklík ukončený převodkou, který nese na plintu podstavec kříže. Ten má tvar komolého jehlanu, u paty rozšířený volutami, stáčejícími obvodový pásek, z nichž vyrůstají akantové listy. V horní části čelní plochy je vodorovně orientovaný boltcový reliéf, na němž je zavěšená liliová snítka se třemi patry květů. V dolní části zadní strany dříku jsou pozůstatky nápisu „…ABSSAE/SE:…IOANNES/HAGE…/… Vlastní kříž s korpusem nese ve výšce cca 3, 2 m výrazně předsazená fabionová římsa. Ramena jsou při koncích mírně rozšířená a ukončená obloukem při krajích esovitě prohnutým. Korpus je mírně deformovaný v proporcích. Svatozář je stylizovaná dvěma železnými trny, osazenými v Kristově hlavě. Nad ni je zvlněná tabulka s nápisem IN/RI.