kříž

K západnímu průčelí kaple sv. Barbory přistavěný kříž s kamenným podstavcem a litinovým krucifixem. Na nízké obdélné základně stojí podstavec složený z vysokého kvadratického soklu ukončeného zvonovnicí a z vysoké středové části zakončené vyloženou profilovanou římsou. Na čelní straně rytý rám s ujmutými rohy. V rámu český minuskulní nápis: On pak raněn gest / pro nepravosti nasse / U Izaiasse Proroka kap. 53 W. 5 / Ukrižovanému Spasyteli / Swěta // Postaviti Kssaftowal / frantissek floryan / farář Obřanský // W skutek provedeno / roku 1820. Pod textem je rytá vlnovka. Na podstavci stojí vlastní kříž s postupně se zužující spodní kamennou částí s tryglifem. Na něj dosedá latinský kříž s jetelovým zakončením břeven. Plocha kříže je drážkovaná. Na spojení břeven zavěšeno tělo Kristovo. Ukřižovaný v obvyklé ikonografické podobě s hlavou nakloněnou k pravému rameni. Nad hlavou Krista je pozlacená nápisová tabulka INRI. Za tělem Krista umístěna pozlacená paprsčitá kruhová svatozář.