kříž

Na zalamované a na čelní straně konvexně zaoblené základně s bočními hranolovými křídly spočívá sokl opět zalamovaný, na čelní straně segmentově vypouklý a ve spodní části konvexně vydulý, doplněný volutovými křídly zdobenými na bočních stranách reliéfními píšťalami a motivem penízků. Sokl je členěn rytým rámem kazulového tvaru a na zalomení akantovými listy. Sokl je završen vyloženou, bohatě profilovanou zalamovanou římsou členěnou výžlabkem a oblouny, na níž počívá konkávně tvarovaný postament kříže zdobený rytými ovály ukončený římsou s oblounem. Kříž s konvexně vydulou patkou zdobenou reliéfními akantovými listy má břevna ukončena ve tvaru zaobleného liliového květu. Realisticky modelovaný plastický Korpus má paže široce rozepjaty, hlava se zavřenýma očima je výrazně skloněna k pravému rameni, silně drapovaná bederní rouška tvarovaná do ostrých záhybů a hřebenů je bohatě rozevláta na obě strany, nárty nohou jsou probity jedniným hřebem. Nad Kristovou hlavou vystupuje reliéfní paprsčitá svatozář a výše na vertikálním břevnu reliéfní nápisová blána s IN/RI.