kostel sv. Šimona a Judy s farou

Kostel spolu se sousední farou a hřbitovem vytváří malebný celek na úbočí kopce nad centrem vsi. Kostel sv. Šimona a Judy je jednolodní stavbu, zakončenou trojbokým presbytářem a zastřešenou vysokou sedlovou, nad závěrem zvalbenou střechou. Věž je přiložena k jižnímu boku lodi. Podél jižní fasády lodě se nachází obdélný přístavek depozitáře s pultovou střechou. Přístavek sakristie s pultovou střeechou se nachází podél jižní fasády presbytáře. Areál kostela doplňuje dnes nepoužívaný hřbitov, který je ohraničen ohradní omítanou zdí. Před jižním vstupem na hřbitov se nachází mohutné vyrovnávací dvouramenné kamenné schodiště s kamennými zdmi. Součástí nemovité kulturní památky je areál fary, který se nachází západním směrem od kostela, v jeho těsném sousedství.