kostel sv. Šimona a Judy

Jednolodní orientovaná stavba umístěná uprostřed hřbitova obklopeného kamennou omítanou zdí v přední části s opěráky. Hřbitov se rozkládá na návrší SZ - směrem od obce. Zdivo kostela lomové, omítané. Vnitřek: jednolodní architektura s téměř čtvercovou lodí, východním polygonálním presbyteriem a do lodi vestavěnou západní věží. Stěny architektonicky nečleněné, na severní a jižní straně segmentem ukončená okna, na východní oválné. Vnějšek: hlavní západní průčelí je členěno velkým pilastrovým řádem. Toskánské pilastry rámují nároží a vnitřní člení střední plochu. Mezi středními pilastry pravoúhlý kamenný portál s ostěním s uchy, nad ním kladí s vtesaným nápisem: “ANNO MDCLXXXXIX”. Nad portálem trojúhelníkový fronton, nad ním velké obdélné segmentem uzavřené okno s ostěním s uchy. Mezi nárožními a středními pilastry ve spodní části půlkruhové niky, v horní vystupující obdélné plochy. Nad hlavní římsou volutový štít uzavřený frontonem a členěný toskánskými pilastry. Uprostřed velké půlkruhové okno, po stranách kamenné jehlance. Za volutovým štítem je hranolovité patro věže členěné na severu a jihu segmentovými okny a ukončené mansardovou zvonovou helmicí. Boční průčelí a presbyterium jsou členěny lizénovým rámováním, v plochách segmetem ukončená obdélná okna s plochými šambránami s linkou a uchy. Střecha sedlová s valbou, krytina pálená, dvojitě kladené bobrovky. Současná barevnost omítek - vpadlé plochy provedeny ve žluté barvě, architektonicky vystupující články v barvě bílé.