kostel sv. Pavla s ohrazením hřbitova

Pozdně barokní stavba z r. 1780, stavěná J. Kurzem z Hradce Králové, západní průčelí s věží empirové, přestavěné r. 1832-33. Jednolodní stavba s krátkou obdélnou lodí, užším, téměř čtvercovým presbytářem s půlkruhovým závěrem, se sakristií na jižní straně presbytáře, s věží nad západním průčelím. Stěny lodi dvojosé, s kasulovými okny, presbytář rovněž dvojosý, se stejnými okny. Stěny hladké, nezdobené, jen s profilovanou podokapní římsou. Sakristie na jižní straně obdélná s valbovou střechou krytou bobrovkami, s předsíňkou na východní straně s pravoúhlým vchodem z jihu. Střecha kostela sedlová, s půlkuželem nad závěrem, krytá bobrovkami. Nad presbytářem osmiboký sanktusník, s lucernou a cibolovou střechou s makovicí, celý pobitý plechem. Západní průčelí poněkud užší než loď, členěné čtyřmi plochými pilastry, které nesou nízký trojúhelný štít. Plocha průčelí členěna pásovou rustikou. Uprostřed velký obdélný vstup s mohutnou nadpražní římsou, nesenou dvěma volutovými konzolami. Nad římsou obdélný nadsvětlík. Nad průčelím se zvedá dvoupatrová hranolová věž, se stěnami pokrytými pásovou rustikou, v patře předělená kordonovou římsou. Ve druhém patře ve všech stěnách po jednom velkém obdélném půlkruhově zaklenutém okně, jehož horní část je lemovaná pasem a šambránou. Nad okny jsou věžní hodiny. Stěny věže jsou zakončeny profilovanou hlavní římsou, uprostřed vzhůru štítově zalomenou. Střecha je cibulová s osmibokou lucernou a s makovicí na vrcholku, krytá plechem.