kostel sv. Mikuláše

Polygonální presbytář se zvalbenou střechou navazuje na vývojově starší hranolovou chórovou věž s dlátkovou střechou. Na severní straně je v koutu mezi chórovou věží a sv. nárožím lodi vložena kaple sv. Kateřiny (původní sakristie) s pultovou střechou, na opačné straně věže se nachází sakristie s valbovou střechou. Trojlodí kostela vrcholí strmou sedlovou a z části polovalbovou střechou. K západnímu průčelí je mimo osu přistavěna vstupní věž vrcholící sedlovou střechou a vížkou s lucernou a cibulovou bání. V koutě mezi západní věží a sz. nárožím lodi je vložen schodišťový přístavek. Prostor prosvětlují lomená okna s okosenými špaletami. Ve východním průčelí se nalézá zazděné kružbové okno se čtyřlistem. Nad úroveň korunní římsy východního průčelí vystupuje vikýř s pravoúhlým oknem a pultovou stříškou.