kostel sv. Mikuláše

V jihozápadní části města ve svahu nad říčkou Hodonínkou stojí na severovýchod orientovaný sálový kostel s mírně odsazeným trojbokým závěrem a k severu přiléhající hranolovou sakristií. Fasády člení ploché lizény, do lodi vedou ze stran trojice oken s půlkruhovými záklenky (okna v šambránách s klenáky, z podokenní římsy spadají kapky). Trojice stejných oken osvětluje rovněž ze tří stran kněžiště. V západní fasádě je umístěn pravoúhlý vstup, nad ním zaslepené okno. Druhý vstup vede z jihu ve třetí ose zleva, je rovněž pravoúhlý, opatřený rovnou supraportní římsou. Profilovaná korunní římsa vynáší valbovou střechu, nad vítězným obloukem je umístěna osmiboká oplechovaná věžička, otevřená do všech stran pravoúhlými otvory. Završuje ji jehlancová střecha s makovicí a křížem. Do jižní obvodové zdi kostela je zvenku druhotně zazděna dvojice náhrobníků z let 1715 a 1720. Loď klenou tři pole valené klenby s trojbokými výsečemi dosedajícími na římsové hlavice pilastrů. Kněžiště je odděleno stlačeným obloukem a klenuto valeně s výsečemi a konchou v závěru. V západním poli lodi stojí kruchta na širokém stlačeném oblouku. Vložením trámového stropu vzniklo ještě druhé patro kruchty, kde jsou umístěny varhany. Sakristie má křížovou klenbu.