kostel sv. Mikuláše

Kostel ve středu obce na návrší na hřbitově, orientovaný, zděný ze smíšeného zdiva ( kámen lomový, cihly), omítnutý štukovou omítkou, portály kamenné. Bazilikální trojlodí s příčnou lodí, jejíž ramena jsou ukončena půlkruhově a pětiboce ukončeným presbytářem. Při severní straně věž, při jižní straně sakristie. Západní průčelí konvexně konkávní, členěno sdruženými pilastry s jónskými hlavicemi. Hlavní římsa ve střední části s nízkým štítkem, v něm alianční znak Valdštejnů Vartenberků. Štít zvlněného obrysu, ve střední části nika se sochou Panny Marie, po stranách na pilířích sv. Vojtěch a sv. Mikuláš. Štít má zcela hladkou fasádu, patrně pozděii upravenou. Hlavní portál s pískovcovým profilovaným ostěním, segmentově ukončeným klenákem, nad ním zvlněná římsa. Portály bočních lodí pravoúhle profilované. Boční fasády členěny pilastry s hlavicemi, zdobeny čabrakami, šambrány oken s uchy a kapkami. Presbytář hladký, hrotitá okna v hlubokých ostěních, nad nimi v atice slepá oválná okna s orámováním. Ve východní stěně zazděné okno s původní renesanční kružbou. Věž o 3 patrech, v posledním segmentově zaklenutá okna se žaluziemi, nad nimi hodiny. Střecha sedlová, na bočních lodích pultová, na věži cibulová báň s lucernou, nad křížením lodí osmiboký sanktusník. Krytina z umělé břidlice, na bočních lodích a věžích plech.