kostel sv. Matouše

Areál je situován na vyvýšenině v severní části návsi. Vysoká úzká stavba orientovaného kostela se skládá z obdélného jednolodí, na které navazuje rozšířené pravoúhlé a v závěru půlkruhově ukončené kněžiště. V západní části je situovaná mírně odsazená věž, jejíž horní část byla v minulosti snížena. Prosté západní průčelí, završené trojúhelníkovým štítem, má v přízemí prolomený otevřený vstup do předsíně, ze které dále vede vstup do kostela (oba vstupy mají půlkruhové záklenky). Fasádu lodi i presbytáře prolamují vysoká půlkruhově zaklenutá okna lemovaná páskovými šambránami. Při jižní stěně bývalé věže je situované otevřené dvouramenné schodiště, k jižní straně presbytáře přiléhá pravoúhlá sakristie. Jižní fasádu lodi zdobí náhrobníky. Loď i bývalou věž pokrývá souvislá sedlová střecha (krytina keramické tašky vlnovky). Loď je plochostropá, rozšířená část presbytáře je sklenuta plackovou klenbou. V jižní části areálu stojí zvonice na čtvercovém půdorysu. Má nízkou zděnou podezdívku, na kterou dosedá bedněná část, zakončená stanovou šindelovou střechou. Na západní straně je umístěn pravoúhlý vstup. Na bývalém hřbitově zůstaly zachované - mimo renesančních náhrobníků ve zdi lodi - jen tři historizující náhrobky. Celý areál vymezuje ohradní zeď se západní bránou (zděná s trojúhelníkovým štítem a půlkruhově ukončeným vstupem) a brankou situovanou v jižní části, při zvonici. Předmětem ochrany je kostel, zvonice, ohradní zeď s branou a brankou a příslušné pozemky.