kostel sv. Martina

Kostel stojí při jihovýchodním okraji obce na recentním hřbitově. Původní hřbitov nepravidelného lichoběžníkového půdorysu byl na přelomu 19. - 20. stol. rozšířen směrem k V o užší pravoúhlou část. Úroveň hřbitovního pole je proti okolnímu terénu zvýšena asi o 1 m. Starý hřbitov je obehnán ohradní zdí z lomového kamene většinou neomítaného s novou betonovou korunou. Na západní a jihozápadní straně je zeď nahrazena novodobým mřížovým kovaným plotem na nízké kamenné podezdívce s hranolovými cihelnými pilířky. V tomto úseku na západě a jihozápadě je ohrazení přerušeno dvěma pilířovými branami s dvoukřídlými mřížovými vraty a s krátkými představenými kamennými schodišti. Další menší branka s nízkým segmentovým záklenkem je prolomena směrem k faře na jižní straně kamenné ohradní zdi. Původní hřbitov končil přibližně 3 m východně od chórového závěru kostela. Nová východní část hřbitova je ohrazena cihelnou neomítanou zdí, vyztuženou v pravidelných intervalech hranolovými cihelnými pilířky. V severovýchodním koutě hřbitova stojí malá z cihel zděná plochostropá márnice z doby neogotické přestavby kostela.