kostel sv. Martina

Jednolodní orientovaný kostel sv. Martina stojí na obdélném půdorysu a nachází se uprostřed býv. hřbitova na SZ okraji obce. Barokní podoba kostela je umocněna zdobeným Z průčelím se sochou sv. Martina v nice nad vstupem. Na V straně se nachází barokní přístavek, na S sakristie obdélného půdorysu. Exteriér je členěn nárožními pilastry a profilovanou podstřešní římsou. Zděný objekt je omítnut v barvě načervenalého okru, fasádní prvky jsou zbarveny bíle. Z průčelí má předsazenou předsíň se samostatnou stříškou. V čelní stěně předsíně je prolomen půlkruhově zakončený vchod s hladkým rámováním, nad ním se klene segmentově stlačený nástavec s římsou s postranními volutami. Na nárožích jsou umístěny pilastry s římsovými hlavicemi. V průčelí kostela je prolomeno oválné okno v šambráně a fasáda je pročleněna pilastry s hlavicemi. Průčelí je završeno profilovanou římsou s vlastní stříškou, krytou prejzy, z níž vyrůstá štít s trojúhelníkovým tympanonem a s kamennými vázami na soklech po stranách. Štít je završen latinským zlaceným křížem. V lisénovém rámci je zahloubena rámovaná nika s klenákem ve vrcholu. V nice je na soklu umístěna pískovcová socha sv. Martina se zlacenou berlou. Valbová střecha objektu je krytá taškami. V křížení kostela je situována sanktusní věžička s lucernou a cibulovitou stříškou, završenou žerdí s makovicí. Samostatná stříška předsíně je krytá prejzy. Areál kostela - býv. hřbitov je dnes tvořen travnatou plochou se stromy. Je obehnán plotem na betonové podezdívce, SZ směrem od kostela se nachází jednoduchá brána z plotu, přístupná po betonových schodech. Předmětem ochrany je kostel sv. Martina a pozemky vymezeného areálu.