kostel sv. Maří Magdalény s ohrazením hřbitova

Areál kostela sv. Máří Magdalény se nachází na samém jihovýchodním okraji obce, vlevo při hlavní silnici od Opočna do Třebechovic pod Orebem. Hranice areálu kostela jsou dány průběhem ohradní zdi, která zároveň vymezuje areál dosud sloužícího hřbitova. Součástí areálu jsou stavba kostela a zděná ohradní zeď s jedinou vstupní branou. Orientovaná stavba kostela se nachází uprostřed hřbitova oválného půdorysu s podélnou osou západ - východ. Hlavní a současně jediný vstup do areálu je prolomen v západním úseku ohradní zdi a je situován na osu hlavního průčelí kostela. Vně areálu, poblíž vstupní brány, stojí před ohradní zdí dřevěný kříž s tělem ukřižovaného Krista, namalovaným na plechu. Kříž je obehnán malým dřevěným plůtkem.