kostel sv. Maří Magdalény s ohrazením hřbitova

Areál kostela sv. Máří Magdaleny se nachází ve střední části protáhlé horské obce Bartošovic, nad hranou terénu svažujícího se nad hlavní silniční komunikací (č. 319) procházející obcí a vedoucí z Rokytnice v Orlických horách do Mladkova. Samotná plocha areálu je dána průběhem zděné ohradní zdi vymezující pozemek hřbitova. Areál tvoří kostel sv. Máří Magdalény, objekt hlavní vstupní brány a zděná ohradní zeď se dvěma bočními brankami. Orientovaná stavba kostela stojí ve středu areálu. Objekt stavby hlavní vstupní brány je umístěn v západním úseku ohradní zdi, situován je na podélnou osu kostela. Další přístupy do areálu jsou prolomeny v severovýchodním a jihovýchodním úseku ohradní zdi. Plocha areálu sloužila a dosud slouží jako hřbitov. V těsné blízkosti objektu hlavní vstupní brány, jihozápadně od ní, je na obecní parcele sousoší Kalvárie, stojící na kamenné podestě s přístupovým, do svahu se zařezávajícím schodišťovým ramenem (rč. 6086). Někdejší budova fary stojí severovýchodně od areálu, v jeho těsné blízkosti. K ní je orientována jedna z bočních branek v ohradní zdi.