kostel sv. Linharta

Zajímavě uskupený soubor sakrálních a hospodářských staveb je tvořen kostelem s ohradní zdí r. č. 7 - 2778, farou s ohradní zdí a kapličkou r. č. 7 - 2779, sýpkou r. č. 7 – 2780 a dalšími přidruženými nechráněnými objekty. Barokní soubor staveb je velkorysý, zvážíme – li rozsah území. Kostel je přístupný sedmistupňovým schodištěm s uzavíratelnou branou. Další přístup ke kostelu je zajištěn druhou bránou na severovýchodní straně pozemku. Kostel je jednolodní neorientovaná halová stavba na křížovém půdorysu se čtyřbokou věží v průčelí. Fara je volně stojící jednopatrová budova složitějšího, převážně obdélného půdorysu, kterou zdobí soustava slunečních hodin. Přístupná branou s kapličkou v ohradní zdi s výklenkovou kaplí. Sýpka je jednopatrová budova obdélného půdorysu s hladkou fasádou o půdorysu L na níž přímo navazuje nechráněný hospodářský objekt, je přístupná stejnou branou jako fara.