kostel sv. Kateřiny

Areál kostela je situován v osamělé poloze mimo vesnici, na mírném návrší, z jihu jen mírně vyvýšeném nad okolím, z ostatních stran ale terén spadá mnohem prudčeji. Sestává ze stavby kostela a ohradní zdi kolem pozemku hřbitova. Stavby márnice a domku hrobníka zanikly. Kostel sv. Kateřiny je drobná orientovaná jednolodní stavba s téměř čtvercovou lodí a trojboce uzavřeným, k východu mírně se zužujícím presbytářem. K jižní zdi lodi přiléhá blízko západního nároží obdélná předsíň. Střecha lodi je sedlová, se zděnými, nad rovinu střechy mírně vyčnívajícími štíty. Presbytář má sedlovou střechu, nad závěrem jehlancově zakončenou. Nad východní částí střechy lodi je sanktusník s jehlancovou stříškou. Z předsíně do lodi vede široký vchod s gotickým kamenným profilovaným ostěním a původními středověkými svlakovými dveřmi. Okna mají půlkruhové záklenky. Loď má rovný strop s fabionem. Presbytář je zaklenutý paprsčitou klenbou s kamennými okosenými žebry. Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď s bránou a příslušné pozemky.