kostel sv. Kateřiny

1) kostel 2) socha sv. Petra 3) socha sv. Pavla 4) socha sv. Marka 5) socha sv. Lukáše 6) socha sv. Jana 7) socha sv. Matouše 8) plastika Ukřižování 9) 14 sloupků křížové cesty 10) socha Madony s dítětem 11) socha sv. Václava 12) socha sv. Víta 13) opěrná zeď se schodištěm Areál kostela stojí v dominantní poloze na návrší při JV okraji městečka, uplatňuje se při dálkových pohledech zejména od J a V. Prostranství při kostele na J a V straně ohraničeno opěrnou zdí, na východní straně zeď přerušena kamenným schodištěm. Po obvodě kostela rozestavěno 6 kamenných soch (sv. Petr, sv. Pavel, sv. Marek, sv. Lukáš, sv. Jan a sv. Matouš). Asi 5 m před východním průčelím presbytáře plastika Ukřižování. V parku rozmístěno 14 zastavení křížové cesty ztvárněných jako sloupková boží muka. Při západním konci parku 3 sochy svým umístěním symetricky navazující na podélnou osu kostela (sv. Vít, sv. Václav a Madona).