kostel sv. Josefa

1/ kostel - a) socha sv. Josefa b) dvě sochy andělů 2/ socha sv. Ludmily 3/ socha sv. Václava 4/ socha sv. Floriána 5/ socha sv. Jana Nepomuckého Kostel se nachází při Z okraji náměstí v poměrně nevýrazné poloze. Je obklopený nevelkou, zhruba vodorovnou plochou ohraničenou na J, V a S straně opěrnou zdí, která je vystavěna z lomového kamene a v rovině terénu zakryta pravidelněji opracovanými kamennými bloky; povrch zdiva neomítnutý. Na J a V straně zeď přerušena kamenným schodištěm. V blízkosti objektu několik listnatých stromů. Mezi stromy kolem kostela rozmístěny čtyři pískovcové sochy: S od předsíně sv. Václav, J od předsíně sv. Ludmila, před opěrnou zdí V od presbytáře sv. Jan Nepomucký a před opěrnou zdí J od kostela sv. Florián.