kostel sv. Jiří

Jednolodní orientovaná stavba, západní část se čtyřbokou věží stará (gotická), východní novodobá. Ke staré části kostela byla novodobě přistavěna západní část s kněžištěm a příčnou lodí, do které byla také pojata bývalá sakristie, datována nad postranními dveřmi 1574. Věž kostela nese hranolovitou čtyřbokou střechu a na jižní straně erby Ladislava z Boskovic a jeho manželky Magdaleny z Dubé a Lipé a pánů z Vojenic. Hlavní loď se čtvercovým plochostropým kněžištěm, dřevěná kruchta s obrazovými výplněmi. V pravé kapli (bývalé sakristii) z r. 1574 ve zdi zasazen epitaf renesančního slohu z 2. pol. 16. stol.: v edikule skládající se ze sloupů s kanelovanými dříky a ionskými hlavicemi, nesoucí kladí a edikulový nástavec s reliéfem anděla a muže. Mezi sloupy, ve vpadlé výplni nízký reliéf - sen sv. Tobiáše. Materiál: šedý pískovec, reliéfy kolorovány.