kostel sv. Jiljí

Jednolodní zděná omítnutá stavba uprostřed hřbitova. Půdorys: obdélná loď, trojboce uzavřený presbytář se sakristií na severu. Na západě předsíňka. Západní průčelí je dominantní, zakončené štítem, symetricky komponované se vstupem uprostřed, nad nímž se uplatňuje termální okno osvětlující kruchtu, rámované stuhovou šambránou. Hlavní vstup chrání nízká zděná předsíň s půlkruhově zaklenutým vstupem a nízkým trojúhelným štítem se zjednodušenou profilací. Stěnu člení lisenové rámy ve tři pole, uprostřed zvýrazněná zdvojením lisen. Kompozice štítu je založena na motivu edikuly tvořené lisenovým ráme středního pole, zakončeného římsou a trojúhelným frontonem, zdobeným po stranách a ve vrcholu koulemi. Edikula je zavázána do nízkého soklu a po stranách opřena vykrojenými křídly. Podélné boční fasády jsou členěné hranolovým soklem a podstřešní římsou a prosvětlené dvěma termálními okny, shodnými s průčelím. Do sakristie vede drobné okénko zasklené do olova, s prosekávanou mříží. Závěr kostela je bez oken. Do sakristie vedou dvoukřídlé historizující dveře, rámové konstrukce s výplněmi, v truhlářské zárubni. Stavbu završuje vysoká sedlová střecha s valbovým závěrem presbytáře,opatřená klasickou červenou pálenou krytinou z tašek bobrovek. Nad lodí je vztyčena výrazná oplechovaná sanktusní vížka s lucernou a cibulovou bání, vrcholící makovicí s dvojitým křížem. Drobnou sakristii kryje pultová střecha. Barevné provedení fasád: nátěr okrový, vystupující články bílé.