kostel sv. Jana Nepomuckého a fara čp. 1

Kostel s farou se nachází na východní straně pravidelné, obdélníkové návsi. Centrem areálu je obdélný kostel se sakristií připojenou na východní straně za presbytářem. Před jeho průčelím je kolmo přistavěno západní křídlo ambitu, nad jehož prostřední částí se v ose kostela zdvihá věž, před níž je předloženo schodiště vedoucí k hlavnímu vstupu do ambitu, odkud je přístupný i kostel. Ambit se na obou stranách zalamuje na východ a tvoří tak půdorys písmene „U“. Mezi rameny ambitu a kostelem jsou dvě malá, obdélná nádvoří, na východě vymezená ohradními zdmi, jež lícují s východními stranami ambitu a navazují na východní stěnu presbytáře. Jižní křídlo ambitu je součástí přilehlé budovy školy, severní křídlo ambitu se stalo součástí fary. Farní budova navazuje na západní křídlo ambitu. Fara má svůj samostatný dvorek, jehož jižní stranu lemují novodobé kolny a severní strana je zastavěna hospodářskou budovou. Dvorek je na východě ukončen ohradní zdí. Všechny střechy v areálu jsou kryty dvojitě kladenými pálenými bobrovkami.