kostel sv. Jana Nepomuckého

Jednolodní neorientovaná stavba s půlkruhově zakončeným neodsazeným presbytářem. Ze vstupního jižního průčelí mírně vystupuje hranolová věž se zaoblenými rohy. Stavba je zastřešena sedlovou střechou krytou eternitem, věž je ukončena šestibokou helmicí s osmibokou bání, pokrytá je plechem. Objekt je postaven ze smíšeného zdiva a omítnut hladkou vápennou malbou nažloutlého odstínu. Věž v jižním průčelí je horizontálně členěna obíhající korunovou římsou a věžní korunovou římsou na dvě patra, vertikálně plasticky členěná lesenovými pásy. Obě korunové římsy jsou výrazně profilované. Hlavní – jižní průčelí trojosé. Ve střední ode, v přízemí mírně předstupující věže obdélný portál s pískovcovým ostěním bez profilace, portál je ukončen segmentovým nadpražním obloukem s konickým klenákem ve vrcholu. V portále vlysové diagonálně skládané dveře. Nad portálem obdélné okno, ukončené půlkruhovým záklenkem se svorkovým klenákem ve vrcholu. Nad obíhající korunovou římsou lodi je v jižním průčelí jednoduché kruhové okénko. Korunová římsa jižního průčelí lodi nese štítové úseky ve tvaru projmutých trojúhelníků se vpadlými poli. Obě krajní osy jižního průčelí jsou členěny vertikálními lesenovými rámy. Na nárožích jižního průčelí jsou u pat štítů osazeny kamenné koule na čtyřbokých soklících. Část objektu v šířce hmoty věže vystupuje z linie obou bočních průčelí jako mělký rizalit. Boční průčelí (východní a západní) jsou členěny lesenovými rámy s párovými lesenami. Půlkruhově ukončený presbytář je členěn rovněž lesenovými rámy. V bočních průčelích kostelní lodi dvě okenní osy, okna obdélná, půlkruhově zaklenutá, v hladkém ostění bez šambrán. Na bocích presbytáře dvě oválná okna s delší osou svislou, rovněž v hladkém ostění bez šambrány. Fasády bočních průčelí a presbytáře jsou ukončeny výrazně profilovanou korunovou římsou. V závěru presbytáře je v podélné ose kostela přistavena obdélná zákristie zastřešená sedlovou střechou krytou eternitem, jedná se o pozdější přístavbu. Okna obdélná šestitabulková, v severním průčelí v profilované šambráně. V západním průčelí obdélný portál s profilovaným pískovcovým ostěním. Fasáda zákristie je vertikálně členěna nárožními pilastry, nesoucími profilovanou korunovou římsu. K východnímu průčelí je v úrovni rizalitu kruchty pod věží přistaven obdélný patrový schodišťový přístavek (přístup na kruchtu), zastřešený valbovou střechou krytou eternitem. V patře dvě obdélná osmitabulková okna, v přízemí dvě slepá okna. V západní stěně lodi kostela je přistaven přízemní obdélný přístavek zastřešený valbovou střechou krytou eternitem. Je vertikálně členěný nárožními lesenami, fasády jsou ukončeny profilovanou korunovou římsou, okna obdélná, půlkruhově zaklenutá. V jednom z oken pseudobarokní mříž. V severní stěně přístavku obdélný pískovcový portál bez profilace, s jednokřídlými dveřmi z profilovaných, diagonálně skládaných vlysů. Po obou stranách jižního průčelí zděná křídla hřbitovní zdi s půlkruhově zaklenutými bránami v kamenném ostění. Nadpražní oblouky nasazeny na patečních kamenech a s konickými klenáky ve vrcholech. Ostění zdobeno plastickým lineárním linkováním. V klenácích datování – v levé brána letopočet 1836, v pravé 1835.