kostel sv. Jakuba Většího

Orientovaná omítnutá budova kostela na půdorysu pravidelného kříže. Na hlavním průčelí jedna osa - ve výklenku, vstupní dřevěné dveře výplňové, kolem kamenné ostění profilované s perlovcem, nahoře s girlandami. Nad tím na konzolách rovná profilovaná římsa, nad ní deska s nápisem: ALOYSIUS DUX PRINCEPS / GUBERNATOR A LICHTENSTEIN / TEMPLUM HOC POSVIT / DEO / IN QUO VIVIMUS MOVEMUR ET / SUMUS. A. 1801. Nad tím půlkruhově zaklenuté okno s profilovanou šambránou, pod oknem profilovaná římsa přes celý výklenek, výklenek zaklenut půlkruhově s profilovaným ostěním. Kolem výklenku dva páry lesen nesoucí kladí s římsou se zubořezem, ve štítě rovněž profilovaná římsa se zubořezem, uprostřed kamenný lichtensteinský znak. Nad průčelí vystupuje hranolová věž členěná na nárožích lesénami, které rámují výklenek zaklenutý půlkruhovým pasem s archivoltou a patkami. Ve výklenku segmentově zaklenuté okno s kuželkovou balustrádou. Nad korunní římsou věže cibulová báň s lucernou a makovicí. V průčelí příčné lodi vždy jedna osa - půlkruhově zaklenuté okno. Pravý bok - 4 osy okenní, 1. osa orámována lesénami, 2. a 4. obdélné okno, 3. - průčelí příčné lodi s obdélným vchodem, nad ním půlkruhově zaklenuté okno. Levý bok stejný jako pravý. Vzadu na ose závěru přízemní přístavek se sedlovou střechou, na průčelí 1 okenní osa. Kolem kostela kamenný sokl a korunní profilovaná římsa. Střechy sedlové, valbové, eternit, plech. Omítnuto.