kostel sv. Jakuba Většího

Podélná orientovaná jednolodní stavba s půlkruhově uzavřeným presbyteriem a lodí se zakulacenými rohy. Při jižní straně presbyteria ze severní strany oratoř. Před západním průčelím kostela přestavěna dvoupatrová věž. Hlavní vchod do kostela je při západním průčelí pravoúhlý s ostěním s ušima a kapkami, nad portálem je segmentová římsa a polokruhovité zaklenuté okno centrálně umístěné. Z boku jsou pouze slepá segmentová okna v hmotě věže. Na úrovni 1. patra věže probíhá hlavní mohutná fazetová římsa. Horní patro věže prolomeno rovněž okny s polokruhovým zaklenutím se zdůrazněným středovým klenákem. Korunní římsa nad hodinami rovněž segmentově prohnuta a profilovaná. Střecha lodi je při východní a západní straně ukončena barokním štítem s vázami a kulovitými čučkami na jejich vrcholu. Severní bok lodi členěn ve třech okenních osách a malým bočním vchodem s jednoduchým portálem. Střechu nad věží tvoří šestiboký jehlan s kulovitou čučkou a křížem - krytina plechová. Střecha nad lodí - sedlová, nad oratoří a sakristií pultová, kryta plechovými šablonami (nová). Nad presbytářem lucerna s makovicí.