kostel sv. Cyrila a Metoděje

Kostel se nachází blíže západnímu okraji obce v jejím nejníže položeném místě, usazený do svažitého terénu, okolo kostela nevelká zatravněná plocha. K obdélné lodi na východní straně připojený užší presbytář s výrazně otupenými nárožími; západní fasádě lodi představěna osová čtyřboká věž; po východní straně presbytáře pětiboká sakristie; do koutu mezi severní stěnu věže a západní zeď lodi vložený obdélný schodišťový přístavek do 1. patra věže. Fasády lodi člení předsazený hladce omítnutý sokl, podélné zdi rozděleny polopilířky na tři pole, v každém poli ještě lisénový rám, jehož horní pás je nahrazený obloučkovým vlysem; při volných nárožích západní stěny výrazné lisény přecházející nahoře v obloučkový vlys. Stěny presbytáře člení lisénové rámce s obloučkovým vlysem pod římsou. V ose S a J stěny lodi půlkruhem ukončený portál, pískovcové ostění se soklíky a patkami člení výžlabek mezi oblounky (dveře dvoukřídlové s kazetami a křížovými závěsy). V podélných zdech lodi tři dvojice na výšku obdélných oken s půlkruhovým záklenkem, omítkové ostění členěno výžlabky a oblounky. Okna stejného typu v presbytáři - dvě v podélných zdech a dvě v otupených nárožích. Korunní římsa profilovaná. Fasády věže člení předsazený hladce omítnutý sokl a kordonová římsa, která rozděluje věž na dva díly - ve spodní vyšší etáži lisénové rámce s obloučkovým vlysem, v horní etáži líc stěn mírně předstupuje; pod korunní římsou obloučkový vlys; západní nároží zesílena nízkými opěráky; v západní stěně půlkruhem sklenutý pískovcový portál shodného typu jako v lodi. Ve 2. a 5. patře věže na výšku obdélná okna s půlkruhovým zakončením. Ve východní stěně sakristie obdélný pískovcový portál, v okosených stěnách po jednom okně s půlkruhovým záklenkem, korunní římsa fabionová. Střecha lodi i presbytáře sedlová s valbami nad závěrem, krytina tašky bobrovky, na věži strmá jehlancová střecha, krytá měděným plechem, na sakristii valba.