kostel sv. Archanděla Michaela

Dispozice: K široké, mírně obdélné plochostropé lodi přiléhá z východu jen o málo užší polygonální plochostropý presbytář bez opěráků, s trojbokým závěrem s výrazně širší východní stěnou. Do lodi se otevírá širokým lomeným triumfálním obloukem. K severní straně presbytáře přiléhá obdélná, valeně klenutá sakristie, výrazně předstupující před severní stěnu lodi. Sakristie je přístupná pouze z presbytáře hrotitým portálkem. Loď má dva vstupy v ose západního a jižního průčelí. Hmota všech obvodových zdí je středověkého původu. Vnější průčelí lodi i presbytáře jsou omítaná, plochá, nečleněná. Dole mají cihlový omítaný sokl a nahoře jsou zakončena omítkovou fabionovou korunní římsou. V bočních průčelích lodi jsou vysoko umístěna dvě široká nízká okna s půlkruhovými záklenky a rozbíhavými vnitřními špaletami. V ose jižního průčelí je klasicistně upravený vstup se segmentovým záklenkem. Západní průčelí je v ose prolomeno klasicistním vstupem s dvoukřídlými dveřmi a segmentovým záklenkem. Nad ním je protáhlé úzké okno s lomeným záklenkem a oboustranně rozbíhavými špaletami. Vnitřní ostění je pískovcové profilované čtvrtkruhovým vyžlabením. Dolní část otvoru je zakončena stlačeným oblým obloukem. V horní části je kružba ve tvaru trojlistu. Jižní a obě zkosené strany presbytáře jsou prolomeny okny stejného tvaru a velikosti jako v lodi, která jsou ale umístěna níže. Okna ve zkosených stranách jsou výrazně vyosena k západu. Široká východní strana presbytáře je plná, bez otvoru. Pod omítkou je ale patrný obrys velkého lomeného okna. K severní stěně presbytáře přiléhá obdélná sakristie krytá pultovou střechou navazující na střechu presbytáře. Průčelí sakristie mají dole omítaný sokl, jinak jsou nečleněná. Oba vstupy mají v interiéru lodi výklenky s rozbíhavými špaletami. V severní stěně presbytáře je portálek do sakristie s kamenným ostěním a lomeným obloukem. Ostění je profilováno zkosením nad soklem. Presbytář má plochý omítaný podhled.