kostel sv. Anny

Při západním okraji obce se nachází jednolodní kostel sv. Anny, na návrší. Jedná se o jednolodní kostel se zúženým trojboce uzavřeným presbytářem. Podél severní a jižní strany presbytáře se nacházejí přístavky předsíně a sakristie. V hřebeni sedlové střechy se nachází oplechovaná sanktusová vížka. Exteriér: Jednolodní orientovaný kostel s obdélnou plochostropou lodí a se zúženým trojboce uzavřeným presbytářem vně stavby, uvnitř je presbytář pravoúhlý. Při jižní a severní straně presbytáře jsou přístavky sakristie a kaple (oratoře). V hřebeni lodi se nachází kovový sanktusník. Loď je zastřešena vysokou sedlovou střechou a presbytář sedlovou s trojbokým ukončením na východní straně. Obě dvě střechy jsou kryty drážkovou krytinou. Přístavky nízkými valbovými oplechovanými střechami. Kostel má fasády pojednány shodně v jednotném architektonickém provedení, kromě východního průčelí, které je bosované, zvýrazněné nárožní armaturou a trojúhelný štít je v celé ploše kvádrován. Ve středu je velmi mělké štukové pole, ve kterém je v přízemí prolomen dveřní otvor v kamenném ostění a v patře segmentově ukončený okenní otvor. K západnímu vstupu vede kamenné vyrovnávací schodiště s nízkými kamennými zídkami. Ostatní fasády hladké, ukončeny profilovanou korunní římsou. Fasády jsou prolomeny okenními a dveřními otvory. V lodi a presbytáři jsou segmentová okna, v závěru presbytáře kruhové, v přístavcích úzká oválná. V severní fasádě se dochovaly dva toskánské polosloupky – patrně pozůstatek po přístřešku nad hrobkou.