kostel sv. Alžběty

Jednolodní zděný kostel s polygonálním presbytářem s opěráky a západní věží. Zdivo cihlové, hladce omítané, kamenný režný sokl, střecha na věži jehlancová s námětky, na lodi a presbytáři valbová, s drobnými vikýřky a sanktusem. Krytina eternitová. Drobná obdélná sakristie s valbovou střechou přiléhá k jižní stěně presbyteria. Podélná průčelí mají trojice hrotitých oken v mělkých špaletách (pseudogitické členění napodobující kružbu ve vrcholu), jednoduchou římsu v úrovni parapetů oken s ústupkovou korunní římsu. Opěráky jsou dvoustupňové, zakončené kamennými okapními deskami. Stejné architektonické členění má i závěr kostela s oknem v každé stěně, jež jsou jednodušší obdobou oken lodi. Věž na západním průčelí s polygonálním schodišťovým přístavkem vpravo má v nárožích do výše lodi třístupňové opěráky, kdežto vyšší zvonové patro jen omítkovou nárožní bosáž a zobořez pod ústupkovou korunní římsou. Vstupní portál je pískovcový, sedlový s hrotitým tympanonem zdobeným čtyřlistem s křížem a datací 1898 a 1904. Je osazen v hrotité edikule s profilovaným nadpražím na konzolkách s kraby a kytkou ve vrcholu. Vstupní dřevěné dveře jsou dvoukřídlé, kazetově bedněné s pseudogotickým ozdobným kováním (úchytky, závěsy, kliky). Nad vstupem je dvojice hrotitých oken v mělkých špaletách s pásky v patkách, nad nimi ještě dvě drobná obdélná okénka. Do zvonice vede na 3 stranách vysoké hrotité okno se žaluziovou okenicí, nad ním umístěn plechový ciferník. Ve střeše drobné pultové vikýřky, ve vrcholu makovice a kovaná hvězdice. Sakristie má dvě hrotitá okna a vstup ze západu.