kostel Stětí sv. Jana Křtitele

V prudkém svahu nad návsí stojí jednolodní orinetovaná stavba obdélného půdorysu s pravoúhlým závěrem a sakristií v prodloužené ose kněžiště a s čtyřbokou štíhlou věží v průčelí. Boční fasáda lodi je členěna nárožními pilastry s římsovou hlavicí a horizontálně podezdivkou a korunní římsou, fasáda je prolomena pěti okny segmentově zaklenutými a lemovanými hladkou šambránou. Na jižní fasádě je pod prostřední okenní osou pravoúhlý vchod v kamenném ostění, uzavřený dvoukřídlými rámovými dveřmi, patrně kopií původních. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu nad kněžištěm zvalbenou. Kněžiště je prolomeno po jednom segmentově zaklenutém okně v šambráně, podstřešní profilovaná římsa nese zvalbenou střechu ve vrcholu s kovaným křížem. Sakristie je prolomena na jižní straně jedním pravoúhlým oknem a na severní straně pravoúhlým vchodem s dveřmi v líci fasády. Korunní římsa nese zvalbenou střechu. Hranolovou věž v průčelí je členěna nárožními pilastry s římsovou hlavicí, na osu je prolomena pravoúhlým vchodem v kamenném ostění s návojovou římsou. Nad vchodem je prolomeno velké segmentově zaklenuté okno se šambránou. V patře malé okno čtyřlaločného tvaru se šambránou, okno je zakryto žaluzií. Zvonicové patro je na všech čtyřech stranách prolomeno segmentově zaklenutým otvorem s hladkou šambránou, otvrory jsou kryty žaluzií. Korunní profilovaná římsa nese střechu čtyřbokého stanu, v jejímž vrcholu je makovice s jednoramenným křížem. K severní straně věže přiléhá nízká kruhová věž s točitým schodištěm. Schodišťová věž je na severní straně prolomena pravoúhlým vchodem s jednokřídlými dveřmi a v patře na západní straně malým pravoúhlým oknem. Profilovaná korunní římsa nese zvalbenou pultovou střechu. Předsíň je plochostropá, loď je zaklenuta pěti poli valené klenby s výsečemi, v nichž jsou okna.. Vítězný oblouk je tvořen dvěma pasy na pilastrech s jednoduchou hlavicí. Kněžiště je zaklenuto českou plackou. Kruchta je nesena dvěma hranolovitými pilíři. Materiál: cihla, omítka, krytina bobrovka