kostel Rozeslání sv. Apoštolů

Jednolodní kostel s pravoúhlým presbytářem krytý sedlovou střechou a s věží na východní straně se nachází uprostřed návsi. Kolem kostela stojí zděný plot z režných cihel a mříží. K lodi obdélného půdorysu je přistavěno nepatrně užší pravoúhlé kněžiště na východě ukončené hranolovou věži. Východní průčelí hladké s bosovanými nárožími, horizontálně členěno profilovanou římsou. V ose západní stěny se nachází vstupní dveře v kamenném portále, nad kterými je v patře nika s půlkruhovým záklenkem a šambránou. V závěru štukový klenák na níž je umístněn alianční erb. V nice se nachází novodobá socha Madony. Štít je trojúhelníkový s lemováním. Severní i jižní průčelí lodi jsou čtyřosá s okny se segmentovými záklenky. Všechna okna mají štukovou šambránu a klenák. Nároží lodi jsou bosovaná, fasádu horizontálně člení římsa probíhající v úrovni parapetu oken. Presbytář má průčelí v obdobné úpravě. Východní věž čtyřpatrová. Jednotlivá patra naznačena římsami. Okna ve věží se segmentovými záklenky. Korunní římsa je prolamovaná kolem kruhových ciferníků věžních hodin. Věž ukončena cibulovou bání. Loď i presbytář mají sedlovou střechu krytou pálenou krytinou. Kolem kostela stojí plot se zídkou a zděnými pilířky z režného zdiva. Mezi pilířky se nacházejí kované mříže a čtyři vstupy ke kostelu. Na západní straně plot navazuje na nároží lodi kostela. Plot není součástí KP.