kostel Nejsvětější Trojice s ohrazením hřbitova

Jednolodní obdélná stavba (střed lodi širší- naznačuje transept) s velmi přibližnou orientací (presbytář k severovýchodu), s užším pravoúhle uzavřeným presbytářem a s gotickou věží při jihovýchodní straně. Stěny kostela hladké, se širokými nárožními pásovými rustikami. Loď trojosá, s půlkruhovými okny se šambránami, presbytář jednoosý, s půlkruhovým oknem na každé straně. Střecha kostela valbová, krytá taškami. Hlavní průčelí na jihozápadní straně členěno čtyřmi pilastry, nesoucími římsu a drobnější nízký trojúhelný štít, nároží se širokou pásovou rustikou. Hlavní vchod vysoký, pravoúhlý, s kamenným ostěním a s trojúhelným štítem v supraportě. Nad vstupem velké kruhové okno. Ke vstupu vede trojramenné široké čtyřstupňové schodiště. Gotická věž při jihovýchodním boku lodi je hranolová, s opěráky v nárožích, předělena dvěma kordonovými římsami, ve druhém patře v každé stěně po jednom hrotitě uzavřeném okně nad kterým jsou v obloučkové atice s trojúhelným "tympanonem" hodinové ciferníky. Vrchol věže tvoří vysoký štíhlý zděný jehlanec s kytkou ve vrcholu. V jihozápadní stěně věže bohatě zdobený pozdně gotický portál po r. 1530, s koutovými konzolkami, s tordováním s rozetkami na trnožích prutů, s vysokými náběžními štítky, s vejcovcem a provazcovým pruhem na žebrech nadpražního překladu, s oplechovanými gotickorenesančními dveřmi s kováním a přítažným kruhem. Ve spodním patře věže ještě obdélné okénko s okosenými hranami ostění. Uvnitř věže je kamenný šnek vedoucí do zvonice ve 2. patře.