kostel Nejsvětější Trojice

Kostel s areálem se nalézá na severu obce. Jednolodní kostel s polygonálním presbytářem a severní sakristií stojí na hřbitově obehnaném ohradní zdí. Z východní strany je do linie ohradní zdi zapojen objekt márnice (márnice není součástí KP, strojí již mimo chráněný areál). Na západní straně se nalézá vstup na hřbitov a vlevo od něj byla do ohradní zdi vestavěna kaple. Na kapli navazuje původně samostatná zvonice. Jednolodní kostel se sedlovou, bobrovkami krytou střechou má mírně odsazený polygonální presbytář (3/8) bez opěráků, obdélnou bd‘ a na severní straně kněžiště je připojen nízký objekt sakristie krytý zvalbenou stříškou. Dodatečně přistavěná sakristie má fabiónovou římsu a na severní straně prostý pravoúhlý vchod a vedle malé obdélné zamřížované okénko. Na západní straně je připojena k lodi malá vstupní předsíň s prostým pravoúhlým vstupem a valbovou stříškou. Presbytář má dvě lomená okna bez kružeb, jedno v ose a druhé na jižní straně. Interiér je sklenut valenou klenbou se štukovými hřebínky. Loď má na každé podélné straně pár lomených oken bez kružeb, při jihozápadním nároží malé lomené okénko vedoucí na kruchtu. Přibližně uprostřed severní stěny je dodatečně vložen barokní půlkruhový portál s kamenným ostěním, které po obvodu lemuje stezky. Valená klenba lodi s lunetami je usazena na vtažené pilíře při stěnách. Na ploše klenby jsou vytaženy silné štukové hřebínky, které svými dimenzemi připomínají žebra. Hřebínky vybíhají v místě nasazených říms a jsou sestaveny tak, že v půdorysu vytvářejí čtyřcípé hvězdy, které jsou vzájemně odděleny příčným hřebínkem. V zadní části lodi je na dva pilíře s okosenými hranami usazena dřevěná kruchta. Plást‘ kostela, mimo sakristie, pokrývají původní psaníčková sgrafita a pod hlavní římsou byl užit ozdobný motiv nekonečné mořské vlny a pásu vejcovce.