kostel Narození sv. Jana Křtitele

Kostel Narození sv. Jana Křtitele je jednolodní orientovanou stavbou s půlkruhovým závěrem kněžiště, s obdélnou sakristií v prodloužené ose kněžiště a čtyřbokou věží nad průčelím. Boční fasáda je prolomena čtyřmi okenními osami, okna jsou segmentově zaklenutá s profilovanou šambránou a klenákem ve vrcholu, s návojovou parapetní římsou s kapkami v parapetu. Fasáda je dále členěna lezénovými rámy, v horní části zakončenými mírně profilovanou římsou. Nad nimi pak probíhá bohatě profilovaná korunní římsa, nesoucí střechu. na severní straně pravoúhlý vchod s kamenným ostěním a ušima. Kněžiště je prolomeno dvěma okenními osami, okna jsou segmentově zaklenutá s profilovanou šambránou a klenákem ve vrcholu, s návojovou parapetní římsou s kapkami v parapetu. Fasáda členěna lezénovými rámy a římsami jako po stranách. Sakristie na obdélném půdorysu je prolomena na jižní straně jedním pravoúhlým vchodem se šambránou s ušima, a 1 + 1 okenní osou s pravoúhlými okny s uvnitř vsazenou mříží. Průčelí s nízkým středním rizalitem je dále členěno lezénovými rámy a prolomeno jedním pravoúhlým vchodem s kamenným ostěním s ušima a kapkami. V nadpraží rozeklátý fronton, uprostřed rám se zlacenými rytými a malovanými iniciálami I H S. Nad vchodem jedna okenní osa, okno segmentově zaklenuté se šambránou s klanákem ve vrcholu a parapetní návojovou římsou. V postranních lezénových rámech jsou půlkruhově zaklenuté niky se šambránou a klenákem ve vrcholu a parapetní návojovou římsou,na niž navazuje šabraka. Dvoupatrová zvonice je členěna lezénovým rámem, prolomena jednou okenní osou ve zvonicovém patře s půlkruhově zaklenutým oknem se šambránou a klenákem ve vrcholu. Pod ním je parapetní římsa s čabrakou. Níže jedno malé kruhové okno se šambránou, nad kterým probíhá profilovaná patrová římsa. Symetricky a částečně v hlavní profilované římse, která je segmentově vypjatá, je umístěn hodinový ciferník, nad nímž se tyčí cibulová střecha s makovicí a dvouramenným křížem. Kostel je zastřešen sedlovou střechou, nad kněžištěm zvalbenou. Taktéž sakristie. Obdélná loď kostela je zaklenuta 3 klenebními poli pruské placky mezi dvojitými pasy, které dosedají na svazkové pilastry s římsovou hlavicí a oběžnou. Kněžiště s půlkruhovým závěrem je zaklenuto jedním polem pruské placky a mělkou konchou mezi dvojitými pasy, dosedající na pilastry s římsovou hlavicí a podnoží. Sakristie zaklenuta jedním polem placky. V západní části lodi zděná kruchta na dvou čtyřbokých pilířích s plnou balustrádou a varhanami, podklenutá třemi poli placek. Přízemí zvonice (předsíň) je zaklenuta valenou klenbou, kaplička P. Marie na její jižní straně plackou. Materiál: kámen, cihla, hladká omítka v okrovo -bílé kombinaci. Střecha pokryta plechem.