kostel Nanebevzetí Panny Marie

Areál hřbitova s kostelem je situovaný na východní straně temena výrazného návrší při jižním okraji vesnice. Kostel stojí v severní části rozlehlého recentního, novodobě rozšířeného hřbitova. Starý horní hřbitov přibližně obdélného půdorysu (rozsah odpovídá parc. č. p. 575/1) je obehnán ohradní zdí s dvěma pilířovými branami - nový dolní hřbitov již není součástí areálu. Kromě hřbitova je součástí chrámového areálu několik menších objektů, zčásti stojících mimo ohradní zdí vymezenou plochu. Jde o v prvé řadě o kamenný kříž s litinovým korpusem před západní hřbitovní branou (datován 1879) a kovaný kříž za presbytářem kostela. Dále o nechráněný kamenný kříž s litinovým korpusem u přístupové cesty na severním svahu kostelního návrší (datován 1849) a rovněž nechráněnou sochu sv. Jana Nepomuckého u stejné cesty při úpatí kostelního návrší.