kostel Nanebevzetí P. Marie

Jednolodní orientovaný kostel má obdélnou loď s rovným stropem a s fabionem dosedajícím po celém obvodě lodě na jednoduchou římsu. Na severní stěně lodi je pozdně gotická nástěnná malba zobrazující sv. Kryštofa. Na východě na loď navazuje pravoúhlý presbytář zaklenutý křížovou žebrovou klenbou dosedající na konzole a žebra se sbíhají ve svorníku s růžicí. Ve výsečích klenby jsou zobrazeny evangelisté. Podél severní stěny presbytáře je přístavek obdélné sakristie sklenuté valenou polokruhovou klenbou. Před jižní obvodovou stěnu lodě předsazen přístavek předsíně. Uprostřed západního průčelí je přístavek s další předsíní. Hranolová věž je připojena k západnímu konci severní obvodové stěny lodě.