kostel Nanebevstoupení Páně

Dřevěný orientovaný jednolodní kostel s užším pětibokým presbytářem. Střecha kostela dvouhřebenová, krytá šindelem. Před průčelí předstupuje kónická štenýřová věž opláštěná šindelem, s vysazeným deštěným zvonicovým patrem zakončeným šindelem krytou bání s makovicí a křížem ve vrcholu. Kolem věže a severní strany kostela obíhá částečně bedněný ochoz nesený hranolovými pilířky a krytý šindelovou stříškou. Severní část podvěží v ochozu zabírají schody na kruchtu. K severní straně presbytáře je přistavěna sakristie přístupná zvenku jednokřídlými dveřmi, s oratoří v patře, přístupnou zvenku dřevěným otevřeným schodištěm přiléhajícím k severovýchodní stěně presbytáře a krytým stříškou. Loď je osvětlena na každé straně dvojicí půlkruhově ukončených oken, dvojice stejných oken prolamuje jižní stěnu presbytáře. Roubené stěny kostela jsou pohledové, bez opláštění. Podvěží plochostropé, osvětlené z každé strany jedním oknem s půlkruhovým záklenkem. Loď má plochý strop, presbytář je „zaklenut“ imitací valené klenby v závěru s konchou o 3 kápích. Stěny jsou tvořené pohledovými trámy, podlaha desková. Vítězný oblouk má segmentový tvar s příčným břevnem. Ze severní strany presbytáře je vstup do sakristie, v patře je stěna prolomena segmentem ukončenou arkádou do prostoru oratoře. Západní stranu lodi zabírá dřevěná hudební kruchta s plným parapetem členěným lisénovými rámci, nesená dvojicí hranolových pilířků. Stěny a stropy kostela jsou zdobeny barokní výmalbou s rostlinnými motivy: na stěnách iluzivní balustrády s velkými vázami završenými v presbytáři plamenem, v lodi květinovým košem, plochy stěn a stropy jsou pokryty květinovým dekorem s motivy pomněnek, tulipánů a růží. Uprostřed stropu lodi je vymalován monogram IHS se srdcem s třemi hřeby, lemovaný věncem růží, střed klenby presbytáře je zdoben malovaným oblakem s Božím okem.