kostel Čtrnácti sv. pomocníků

Půdorys zděné omítané orientované stavby se skládá z hranolové, částečně zapuštěné věže, podélného jednolodí a pětibokého závěru. Při severovýchodní straně je přisazena čtvercová sakristie. Věž člení pásová patrová vysazená podstřešní římsa. V přízemí je kamenný pravoúhlý vstupní portál. Nad ním je lunetové okno v kamenném rámu a další okno kruhové a půlkruhové. Sakristie má pravoúhlá okna a vlastní strop ze západní strany. Boční fasády mají okna s půlkruhovým záklenkem a s kamenným ostěním s okrajovou lištou. Věž ukončuje hranolová lucerna, krytá pálenou krytinou. Střecha, která byla původně kryta břidlicí a částečně eternitem, je v současné době z pálené krytiny. Sakristie měla střechu dříve krytu eternitem, nyní je i zde pálená krytina.