kostel

Prostá obdélná jednolodní stavba bez odsazení presbytáře, s hranolovou věží ve východním průčelí, se severní kaplí a oratoří. Na jihu přistavěno šnekové schodiště s kuželovou stříškou. Spodní část věže, téměř do výše hřebene střechy lodi je masívní, hranolová, pevnostního charakteru, asymetricky rozšířená k severu o pultově krytou přístavbu. Na ní menší hranolová nástavba patra zvonice. Loď má valbové zastřešení, krytina eternitová, červená. Věž s lisenovým orámováním a půlkruhovými okny. Střechu tvoří cibulová báň s lucernou a makovicí, pokrytá měděným plechem. Kostel opatřen hladkými vápennými omítkami, s novodobou okrovou monochromní barvou; vyjma věže bez architektonického členění. Okna široká, půlkruhově zakončená, na jižní fasádě 2 ks + 1 do podvěží. Schodiště má vstup v pravoúhlém portálku z červeného pískovce, přetřeného fasádním nátěrem. Kaple s oratoří nad sebou jsou opatřeny v každém podlaží jedním půlkruhovým oknem. V koutě vedle kaple je vložena drobná zděná předsíň, která chrání vstup do kaple s půlkruhovým portálem (v archivoltě vročení 1853) s dvoukřídlými klasicistními dveřmi. Na západní straně drobná předsíňka s valbovou střechou a dvoukřídlými dveřmi okenicového typu (skládané do stran ze 4 svislých dílů z poč. 20. stol.)