Knorův statek

Areál statku tvoří: - obytná budova - býv. špýchar - stodola - hlavní brána s brankou a úsekem zdi - areál je vymezen dalšími úseky zdí; západně od špýcharu je v úseku zdi prolomen pilířový vjezd a vstup, jižně od špýcharu je zeď s brankami (zeď zde sleduje linii zaniklých hospodářských budov) - plocha dvora (parc. č. 546/4) a plocha s příjezdovou sestou (parc. č. 551/2) Budova špýcharu a obytné budovy jsou pojaty velmi podobně. Mají vykrajované štíty se štukovým dekorem a kapkovitými dekoračními okénky. Obytná budova se na delší straně otevírá arkádami se segmentovými oblouky, v patře s kamenným vykrajovaným zábradlím. V interieru křížová klenba. Na východě přiléhá mladší přístavek. Špýchar má arkádu pouze v přízemí, pavlačové patro je přístupné po venkovním schodišti. Do patra vedou svlakové pobíjené dveře. Stodola stojí na podélném půdorysu, při krajích má dva segmentově ukončené vjezdy, střecha valbová. Brána mezi objekty je trojdílná, symetricky řešená, ve středu půlkruhově ukončený vjezd, po stranách dvě branky pro pěší, pravá je slepá. Brána má zvlněný šít s volutovými křídly nad brankami. Areál je vymezen úseky zdí s brankami a vstupy.