klenutý most

Přemosťoval vodoteč, přitékající z JVV strany. Po zřízení přeložky silnice mostek ke komunikaci nevyužíván, vodoteč zasypána, ponechána pouze v části pod mostem. Most svojí osou směrovaný SVV-JZZ, má délku 17,2 m, konstrukční šířku 5,72 m a užitnou šířku 4,70 m. Konstrukce mostu je kolmá, s horní mostovkou, dvouoblouková s eliptickými oblouky o světlosti 4,8 m (SVV oblouk) a 5,0 m (JZZ oblouk) s vrcholnicemi 0,54 a 0,62 m pod nynějším živičným krytem vozovky, které však na SSZ straně jsou po stranách rozšířeny, takže vznikl segment se středovým pilířkem, který je návodní JJV straně, předsazen v celé výšce mostu o 18 cm a opatřen břitem do výšky 93 cm pod úroveň horní hrany zídky a kolmými křídly na návodní straně obloženými kamenem, na opačné straně s pobřežními kamennými pilíři. Most je osazen postranními zídkami výšky 96 - 115 cm, zděnými z cihel, ukončenými o 7 cm na obě strany rozšířeným parapetem výšky 19 cm, opatřeným novodobou cementovou mazaninou, na mnoha místech prasklou. Zídky jsou mírně vzduté do oblouku, stejně jako vozovka, a při svých koncích jsou vyhnuty směrem ven, na východní straně je po vytočení o 54° protažena o 7,4 m. Zídka na SSZ straně je uprostřed své délku prolomena volutovým soklem se sochou sv. Jana Nepomuckého. Sokl osazen na z kamene vyzděném základu šířky 1,79 m, jehož horní část se zužuje, a na němž spočívá opracovaná kamenná deska rozm. 1,45 x 0,95 x 0,17 m, jež vyčnívá z vnitřní strany mostu nad vozovku. Boční strany této desky jsou římsově opracovány a v zadním levém rohu je shora vytesán malý křížek. Samotný sokl je hranolový 51 x 39 cm, bohatě členěný, s trnoží, římsou, hlavicí a volutami, celkové výšky 1,74 m. V jeho přední části je vytesán rámec šířky 27,2 a výšky 64,8 cm, v horní části konvexním a spodní konkávním zakončením s šestiřádkovým českým nápisem s chronogramem s datací 1724 („Ode všeho krupobití chraň nás Jene Nepomucký“). Na zadní části vytesán svisle obdélný rámec s konkávně vykrojenými rohy. Na soklu spočívá socha s podstavcem sv. Jana Nepomuckého výšky 159 cm. Kříž s Kristem přes levé předloktí, hlava silně nakloněna vlevo, ratolest a svatozář poničeny. Socha včetně soklu nově otryskány. U JJV zídky z vnitřní strany uprostřed délky vyčnívá nad vozovkou křemenný kámen rozměrů zhruba 38 x 34 x 16 cm. Celá konstrukce mostu omítnuta hrubou cementovou omítkou.