kaplička

Kaplička obdélného půdorysu orientovaná k severu, proti svahu. Podezdívka kamenná, vyrovnává sklon svahu. Boční stěny rámovány bílými výrazně vystupujícími pásy a tvoří dvě pole hrubé šedé omítky. Okna dvě, do lodi z obou stran, menší, na výšku se segmentem nahoře a hladkou šambránou okrové barvy. Okénka zapuštěná, dvoukřídlá, dovnitř otvíravá, každé křídlo dvě tabulky a v segmentu s paprsky a čtyřmi tabulkami. Průčelí má vstupní dveře mírně předstupující v ostění v maltě, se segmentem nahoře. Dveře dvoukřídlé, se šesti kazetovými výplněmi a novou historizující klikou. Ve štítu mírně přestoupená ale plochá a slepá nika se segmentem nahoře. Štít s deskovou římsou. Na vrcholu štítu šestiboká věžička bez zvonku s jehlancovou stříšku s křížem nahoře. Střecha sedlová, nad kněžištěm zvalbená do oblouku kněžiště. Střecha krytá asfaltovým šindelem, do stran přesahuje bez okapů. Věžička v tělese šestistěnu krytá rovněž asfaltovým šindelem. Původně nepochybně celodřevěná.