kaple Svatých schodů

Jednopatrová volně stojící budova na nádvoří v ambitu, obdélný půdorys. Altánová stavba je zastřešena valbovou mansardovou střechou krytou eternitovými šablonami. Uvnitř moderně upravená ve 30. letech 20. století. Vstupní – západní – průčelí je trojosé, boční jsou pětiosá. Horizontálně jsou průčelí členěna kordonovou a korunovou římsou. Okna v přízemí kruhová, v kamenných ostěních s páskou na obvodě. V 1. patře okna obdélná, osmitabulková, v kamenném ostění s páskou a na kamenném parapetu. Vertikálně je vstupní průčelí členěno v přízemí lesenami a 1. patře pilastry s nástavcem nesoucím korunovou římsu. Na bočních průčelích je toto členění obdobné, ale pilastry i leseny jsou ve dvojicích. Nárožní pilastry a leseny jsou odsazeny od nároží. Hlavní vstup západního průčelí v kamenném profilovaném ostění je půlkruhově ukončen, nadpražní oblouk je nasazen na pateční kameny a uzavřen ve vrcholu konickým klenákem. V portálu dvoukřídlé dveře s intarzovanými výplněmi. Boční portály západního průčelí jsou menší, obdélné, v kamenném ostění lemovaném páskou a s konickým klenákem v nadpraží. Nad hlavním vstupem je segmentově vzdutá profilovaná římsa, nesená dvěma pilastry na soklu a s profilovanou hlavicí. Omítka je provedena umělým kamenem v hnědošedém odstínu. Uvnitř monumentální tříramenné přímočaré schodiště. Jednotlivá ramena jsou od sebe oddělena plným zábradlím obloženým šedě žíhaným mramorem. Zábradlí schodišťových ramen je rozděleno dvojicemi hranolových sloupků na třetiny. Na čtyřech sloupcích v horních třetinách jsou osazeny rotační mramorové vázy, na sloupcích u paty schodiště je vpravo sousoší Jidáše a Krista, vlevo sousoší Krista a Piláta. Na průčelní stěně horní části kaple se nachází Kalvárie. Strop s rovným podkladem je pokryt freskou z roku 1899.