kaple sv. Josefa

Kaple sestává z centrálního čtvercového prostoru zaklenutého kopulí a obdélné předsíně. Střecha nad centrální částí je tvořena pokrytím kopule – bez krovu, střešní krytina je pálená taška bobrovka v šupinové skladbě, střecha je zakončena čtyřbokou lucernou prolomenou z každé strany okénkem. Střecha nad předsíní je sedlová, krytá pálenou taškou bobrovkou v korunové skladbě. Průčelí je členěno předsazeným soklem, pilastry s dórskými hlavicemi a bohatě profilovanou korunní římsou. Ta je osazena, v prostoru předsíně, bobrovkou na korunové krytí. Na okrajích jsou umístěny dva kamenné obelisky s podstavcem. Okna jsou rámovaná profilovanými šambránami s kanelovaným klenákem. Sokl je vyveden z tvrdého materiálu, pravděpodobně se jedná o maltovou směs s vysokým podílem cementu. Lze se domnívat, že tato směs byla nanesena v průběhu 70. let minulého století, kdy došlo k celkové opravě exteriéru kaple. Ze stejné doby pochází i nátěr fasády, který je neprodyšný, kvůli čemuž degraduje omítka pod ním. Plochy jsou zlatě okrové, architektonické prvky bílé (římsy, pilastr, šambrány). Sokl absentuje na jižní straně vstupní síně, a to z důvodu změny výškových poměrů po vybudování chodníku a silnice. Zároveň se zde propisují do průčelí čtyři obdélné odvětrávací otvory osazené mřížkou. Na vstupním průčelí jsou mezi pilastry umístěny niky sklenuté konchou. Štít předsíně je zdoben dvěma pískovcovými pylony. Dveře jsou dvoukřídlé, rámové s kazetovými výplněmi a proskleným zaklenutým nadsvětlíkem, který je paprskovitě členěn na osm částí. Klapačka výplně je v horní části zdobena prstencem a kuličkou. Dveřní otvor je lemován profilovanou šambránou s klenákem na vrcholu. Okenní výplně jsou tvořena želenými rámy.