kaple sv. Isidora

Kaple sv. Isidora je situovaná na návsi při silnici na Horní Kamenici. Kaple postavená na obdélném pětiboce ukončeném půdoryse je neorientovaná, se štítovým průčelím obráceným k východu. Hlavní vstup umístěný v průčelí tvoří kamenný pravoúhlý portál lemovaný plochou lištou, po jeho stranách jsou umístěné pietní kamenné desky se jmény obětí války. Obě boční strany kaple prolamují vysoká segmentově zaklenutá okna. Fasádu završuje mohutná výrazně vysazená profilovaná římsa, nad kterou se v průčelí zvedá štít zakončený zvoničkou. Po stranách konkávně projmutý štít má ve středu proražený menší kruhový otvor. Štít ukončuje rovná římsa, nad kterou je umístěn obdélný nástavec pro zvon. Zvonový nástavec završuje výrazně vysazená římsa s podstavcem pro kříž ve vrcholu. Po stranách zvoničky - na římse štítu - jsou umístěné kamenné jehlance. Sedlovou střechu s polygonálním ukončením pokrývá pálená taška bobrovka. Předmětem ochrany je kaple na st.p. 48.