kaple sv. Cyrila a Metoděje

Jedná se o samostatně stojící, jednolodní kapli, uzavřenou polygonálním presbytářem. Vně je plášť stavby rytmizován útlými, sedlovou stříškou završenými opěrnými pilíři, jejichž čelní plocha je projmuta mělkou vpadlinou, ukončenou nahoře jeptiškou. Mezi pilíři prolamují zdi kaple štíhlá, hrotitá, okna z vně se rozšiřujícími špaletami, fasády jsou horizontálně pročleněny prostým, předsazeným soklem a bohatě členěnými římsami. Hlavní průčelí vstupní portál v předsazeném panelu završeném křížem. Nad tímto útvarem se nachází na konzolách vysazený arkýřový útvar, sloužící jako podnož štíhlé, polygonální vížce, dominující celému objektu. Interiér je sklenut třemi stalčenými poli křížové klenby s plastickými žebry, nasedajícími na zdobené hlavice přízedních přípor. Omítka hladká okrové barvy v kombinaci s bílou u okenních ostění. Dveře do kaple původní, dvoukřídlé otevíravé z dřevěných latí, se dvěmi kruhovými průhledy s kovanými monogramy „C“ a „M“ a s kovanými zámečnickými prvky. Loď kaple zastřešena sedlovou střechou v závěru zvalbenou. Krytina plechová. Součástí interiéru osm kruhových medailonů, s malbami slovanských patronů, umístěných nad okny. Autorem Bohumír Lindauer (1839-1926).