kaple Nejsvětější Trojice

Pozdně barokní drobná kaple na půdorysu trojlistu s připojenou - k jihu otevřenou předsíní. Stěny člení pilastry. Nad vchodem do předsíně je bohatě zdobený štít zakončený vyklenutou římsou. Zvoncovitá střecha s válcovou lucernou. Prejzová krytina. Kaple byla postavena po r. 1750 tehdějším vlastníkem Hadovky farářem Antonínem Messlerem. Obnovena r. 1853, v interiéru tehdy vyzdobena malbami Josefa Navrátila. Stěny interiéru údajně s nikami, ilusivní malbou a další výzdobou (interiér nebyl přístupný). Okolí kaple je upravano jako úzká podélná (ve směru jih-sever) plocha zeleně s alejí ovocných stromů, směřující směrem k usedlosti Hadovka. Kaple stojí v severní horní části plochy, v ose přilehlé stromové aleje. Jižně od kaple jsou před vstupem tři kamenné schodové stupně, po jejich stranách dva vzrostlé stromy.