kaple Nejsvětější Trojice

Kaple Nejsvětější Trojice je solitérní stavba s obdélnou lodí z hrázděného zdiva a trojbokým závěrem postaveným z kameno-cihlového smíšeného zdiva. Stavba je krytá sedlovou střechou s valbou nad presbyteriem, kde rovněž vyčnívá sanktusníková polygonální věž s lucernou a cibulovitou věží a patriarchálním dvojramenným křížem ve vrcholu. Střecha je krytá pálenou krytinou. Hrázděné zdivo lodi je pohledové. Dřevěné konstrukční prvky jsou mořené hnědě a kontrastují s bíle omítnutou výplňovou mazaninou. Vstup je ze štítové strany pravoúhlým otvorem s dřevěným ostěním. Ve štítu je nově proražen mimo osu obdélný otvor s dřevěnou výplní. Loď je prosvětlena bočními okny se segmentovým záklenkem. Presbytář je zděný, trojboký a v současné chvíli bíle omítaný. Interiér je prosvětlován dvěma oválnými okny malých rozměrů.