kaple

Jednolodní, orientovaná, symetricky řešená stavba se zděným štítem a sedlovou střechou, z níž vystupuje štíhlý sanktus. Fasády mají zachované pravidelné barokní slohové řešení se zaoblenými nárožími. Podélné stěny jsou děleny na tři pole podle interiéru, střed lehce předstupuje. Lisenové rámy jsou na průčelí a ve středních polích obohaceny o pilastry a propojeny bohatou korunní římsou. Rozměrná segmentová okna i vstupy lemují ploché šambrány. Edikulový štít s naznačenými volutovými křídly je nasazen na široký segmentový fronton. Interiér tvoří plochostropá obdélná loď s klenutým presbytářem a západní kruchtou, konkávně vypjatou do prostoru. Novodobý strop lodi je necitlivě nasazen na starší fabion podtržený římsou. V presbytáři, přístupném půlkruhovým vítězným obloukem, se zachovalo architektonické členění s koutovými, oble vybranými pilastry, nesoucími plackovou klenbu. Koutové pilastry se zachovaly i na západní straně, kde je vestavěna kruchta.