kaple

Hřbitovní kaple na obdélném půdorysu s odsazeným nižším polokruhovým závěrem v podobě apsidy. Před vstupním průčelím je předloženo dvouramenné kamenné schodiště vedoucí na terasu, která obepíná celou stavbou. Terasa i schodiště jsou opatřené litinovým zábradlím. Stavba je vyzděná z neomítaných pravidelně opracovaných pískovcových kvádrů. V nárožích kaple jsou nakoso umístěné opěráky, uprostřed podélných stran shodně řešené opěráky s jednoduchou hlavicí. Ve vstupním průčelí je polokruhem zaklenutý pseudorománský portál se dvěma polosloupky doplněnými ozdobnými hlavicemi. Vstupní dveře dřevěné dvoukřídlé s dekorem stylizovaných čtyřlistů a kružby; na dveřích byl původně vyřezán znak Starcků, který se nedochoval. Nad vstupem je kruhové okno s vitráží. Stěny člení průběžná kordonová římsa a korunní římsa, pod kterou probíhá obloučkový vlys (na apsidě korunní římsa na konzolkách). Nad kordonovou římsou na bocích kaple dvě obdélná polokruhem zaklenutá okna, v závěru trojice úzkých oken se záklenkem ve tvaru lomeného oblouku. Vstupní průčelí vrcholí trojúhelným štítem, z jehož vrcholu vyrůstá hranolový pilíř završený masivním kamenným křížem. Střecha je sedlová o nízkém sklonu, doplněná v zadní části hranolovou zvoničkou. Stříška apsidy je krytá plechovými šablonami. Pod vstupem mezi rameny schodiště umístěna dvoukřídlá kovová vrata, uzavírající vstup do hrobky, která je umístěna v suterénu. Stavba je signována v exteriéru v podobě: „L. Wildt in Pilsen“, datována letopočtem v nadpraží portálu do roku: „1859“.